Chateau Lamothe

Château Lamothe uit Langoiran.

De geschiedenis van Château Lamothe gaat terug naar de 16e eeuw,bekend is dat  een groot gedeelte van het plaatsje Haux gebouwd is op de stenen van Lamothe en dit alles uit de kelders gegraven.

Daarom de schitterende grote kelders van het Château. Dit werd gerestaureerd in de 19e eeuw. Een plek met veel rust en charme en om heerlijk te vertoeven.Gelegen op hoogte uitziend op het plaatsje Haux.Het kasteel werd aangekocht door de fam Perriquet in 1956.

Dochter Anne trouwde met Fabrice Neel,een man met echte passie voor de wijn wat resulteerde in een prachtige rode en witte Bordeaux.

De familie Neel kreeg twee kinderen Maria en Jerome waarvan Maria op dit moment met haar man Damien Chombart de scepter dragen.Moeder Anne niet te vergeten die nog steeds haar steentje bij draagt op het kasteel.

Het domein is op dit moment een 80 ha groot inclusief de 9 ha wijngrond van Château Manos dat in 1991 overgenomen werd van Pierre Niotout.

De familie Chombart roert zich uitstekend op de internationale markt met export naar alle grote landen zoals Amerika en China, betekend dat hun wijnen overal zeer gewaardeerd worden.

De familie Chombart maakt uitstekende rode en witte wijnen en een sublieme zoete Cadillac.

Het bezoeken van het kasteel in altijd mogenlijk maar dat natuurlijk op afspraak.

Bekijk hier de rode, witte en rose wijnen van Chateau Lamothe

Hun Website om te snuffelen: www.chateau-lamothe.com